WIllem II niet akkoord met straf vuurwerkincident: "Onschuldige supporters worden de dupe"

Willem II gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB. De club heeft laten weten dat het de straf van de bond niet accepteert.

Naar aanleiding van het vuurwerkincident tijdens Willem II - NAC Breda hebben de Tilburgers een boete opgelegd gekregen van 7500 euro. Ook moet het een wedstrijd spelen zonder de vakken A, B en C (Kingside). Deze vakken moeten leeg blijven en daar is Willem II het niet mee eens.

De geldboete vindt de club logisch, maar wil niet dat de toeschouwers gestraft worden. "Wij zijn absoluut tegen het meenemen, afsteken en gooien van vuurwerk. De veiligheid van onze eigen supporters en onze gasten mag daardoor zeker niet in gevaar gebracht worden", meldt Algemeen directeur Berry van Gool op de clubsite van Willem II.

"Wij gaan een eventuele geldboete op de daders verhalen, omdat wij hén willen straffen en niet de 2500 supporters op de Kingside die hier niets mee te maken hebben. Zij steunen de club namelijk wél op positieve wijze. Daarom gaan wij niet akkoord met dit voorstel."