Stegeman naar Go Ahead: "Het past bij mij"

John Stegeman is vanaf volgend seizoen trainer van Go Ahead Eagles. Woensdag maakte de club de komst van Stegeman bekend.

Stegeman is momenteel actief bij Heracles Almelo, maar aan die samenwerking komt eind dit seizoen een einde. De trainer heeft een tweejarig contract getekend bij Go Ahead Eagles. "Mensen die mij niet kennen vinden dit misschien een bijzondere move, van Heracles Almelo naar Go Ahead Eagles. Mensen die mij kennen weten dat deze keuze bij mij past", vertelt hij op de website van Go Ahead.

"Ik ga op mijn gevoel af. Dat gevoel zegt: bij Go Ahead Eagles ligt een prachtige uitdaging waar ik met toegewijde mensen aan mag werken. Natuurlijk gaat het momenteel wat minder met de club, maar daar loop ik niet voor weg. Ik kies sowieso niet snel voor de gemakkelijkste weg. Toen ik hoofdtrainer werd bij Heracles Almelo stond de ploeg troosteloos onderaan. We zijn, met de staf, spelers en hele organisatie, aan de slag gegaan en zijn stap voor stap beter geworden. Uiteindelijk heeft dat tot mooie dingen geleid."

Het zat er al even aan te komen dat Stegeman bij Go Ahead zou tekenen. "Onlangs heb ik samen met Edwin Lugt en Hans de Vroome een kop koffie gedronken. Puur om eens nader kennis te maken, aangezien ik Edwin al kende uit Epe, waar ik ook woon. Aan dat gesprek hield ik een zeer positief gevoel over. Onze voetbalvisies komen overeen, waarin het gaat om spelers ontwikkelen en beter maken, waardoor je als team ook beter wordt."