Neville kritisch: "De Gea enige topspeler van United"

Gary Neville vindt dat Manchester United momenteel maar één speler van wereldklasse in de ploeg heeft, namelijk doelman David De Gea.

De Gea, die tussen 2013 en 2016 drie keer op rij werd uitgeroepen tot United's Player of the Year, hield zijn team ook dit seizoen vaak op de been. Vorige week speelden de Engelsen 0-0 bij Sevilla, mede dankzij een fantastische reflex van De Gea op een kopbal van Luis Muriel. De 27-jarige Spanjaard wordt opnieuw gelinkt aan Real Madrid.

Oud-speler Gary Neville is lovend over De Gea. "Hij is de enige speler van wereldklasse die United nu heeft. Misschien Alexis Sánchez ook, maar hij heeft het bij Manchester United nog niet echt laten zien. Ook al zou je zijn niveau van de laatste vijf of zes jaar wel wereldklasse kunnen noemen", zegt Neville in een exclusief interview met Goal.

"Een andere speler die het in mijn ogen de laatste twee of drie jaar geweldig heeft gedaan, is Antonio Valencia. Hij speelt uitmuntend. Maar voor mij springt De Gea er absoluut bovenuit." United staat tweede in de Premier League en het heeft samen met City de minst gepasseerde defensie van de competitie (twintig tegengoals).

Neville is overigens niet bezorgd dat de komst van Sánchez veel gevolgen heeft voor het aantal speelminuten van Marcus Rashford, Anthony Martial en Jesse Lingard. "Ze krijgen hun kans wel, ze spelen alleen niet meer iedere week. Het probleem voor José Mourinho is nu hoe je met Romelu Lukaku, Rashford, Martial en Sánchez een goede voorhoede maakt. Ze willen waarschijnlijk allemaal centraal spelen."