Halve finales KNVB beker: "It giet oan"

De halve finales in de strijd om de KNVB beker, die voor vanavond en morgenavond op de rol staan, gaan definitief door. Dit heeft de Nederlandse voetbalbond (KNVB) woensdag bekendgemaakt.

De bond heeft vanochtend intensief contact gehad met Meteo Consult. Het is al een aantal dagen erg koud in ons land. Mocht de gevoelstemperatuur dalen tot onder de -15 graden, dan kon het voor supporters in de stadions ondraaglijk koud worden. Dit heeft vooral te maken met het feit dat zij twee keer 45 minuten bijna niet bewegen.

Volgens het weerinstituut wordt deze kritische grens niet bereikt, waardoor de wedstrijden gewoon door kunnen gaan. Wel wordt supporters geadviseerd zich warm aan te kleden. Een muts, handschoenen, thermokleding en warme schoenen zijn zeker geen overbodige luxe.

Ook de thuisspelende clubs, Feyenoord (tegen Willem II) en AZ (tegen FC Twente), spelen in op de koude omstandigheden. In de Rotterdamse Kuip worden gratis handwarmers en warme chocolademelk versterkt. In Alkmaar kun je een tweede warme drank voor niets krijgen.