Waterpolosters in World League weer langs Hongarije

De Nederlandse waterpolosters hebben in de strijd om een plekje in de Super Final van de World League een belangrijke zege geboekt. In en tegen Hongarije waren de dames van bondscoach Arno Havenga een maatje te groot voor de thuisploeg.

Halverwege het tweede kwart stond het nog 3-3, maar vervolgens ging Oranje los. Met 3-6 kon men richting kleedkamers, waarna ook in het derde kwart het heft in handen van Nederland bleef. Sabrina van der Sloot scoorde drie keer, Ilse Koolhaas en Marloes Nijhuis waren goed voor twee goals.

Op de spaarzame momenten dat Hongarije serieus gevaarlijk leek te worden deed keepster Laura Aarts haar werk uitstekend, waardoor de thuisploeg geen moment meer kans had om terug te komen. Nederland won uiteindelijk met 5-10.

Nederland, Hongarije, Spanje en Rusland strijden om drie plekken in de Super Final, die in juni wordt gespeeld. Tegen Rusland en Spanje werd verloren, van Hongarije is nu twee keer gewonnen. Op 27 maart speelt Nederland in Rotterdam weer tegen Rusland.