Van den Brom: "Toen hoorde je nooit iemand over gevoelstemperatuur"

De spelers van AZ en FC Twente zullen woensdag met flinke kou op het veld staan, maar John van den Brom vindt dat er gewoon gespeeld moet worden.

De temperatuur zal woensdag onder het vriespunt liggen, maar Van den Brom verwacht dat het duel tussen AZ en FC Twente gewoon doorgaat. "Vroeger speelden we gewoon op harde velden. Dan hadden we daar speciale schoenen voor aan", vertelde de trainer tijdens de persconferentie. "Toen hoorde je nooit iemand praten over gevoelstemperatuur. Wij willen in ieder geval heel graag spelen woensdag, daar zijn we helemaal op ingesteld."

De trainer kan beschikken over een fitte selectie. "Buiten de langdurige blessuregevallen om, is iedereen fit bij ons. We kunnen dus gewoon in de vertrouwde opstelling spelen. Ik ben benieuwd wat Gertjan Verbeek voor een opstelling uit de hoge hoed tovert. Spelen ze met drie, vier of vijf verdedigers?"

AZ zal er woensdag alles aan doen om de finale van de KNVB Beker veilig te stellen. "Wij nemen het bekertoernooi heel serieus omdat we weten waartoe het kan leiden. Na de training gaan we straks naar een hotel, dat bevalt ons heel goed als voorbereiding. Zo maken we er ook iets speciaals van."