NHL: Kopitar speelt Kings met comeback langs Golden Knights

De ijshockeyers van de Los Angeles Kings hebben in de NHL met de nodige moeite een knappe zege geboekt. De Vegas Golden Knights, koplopers in de Western Conference, werden in Los Angeles na overtime verslagen.

Erik Haula en Reilly Smith hadden de Golden Knights op voorsprong gezet en lang leek het een overwinning voor de bezoekers te worden. Toch kwamen de Kings op het juiste moment op dreef: Jeff Carter werd door Anze Kopitar in staat gesteld met ruim zeven minuten te spelen de 1-2 te maken, waarna de Sloveen elf seconden voor tijd zelf voor de gelijkmaker zorgde.

In overtime ging het even over en weer, maar na een dikke drie minuten bereidde Kopitar de winnende treffer van Dustin Brown voor: 3-2. De Kings komen door de zege op één punt van de Anaheim Ducks, de nummers drie in de Pacific Division, een belangrijke horde richting de play-offs.