FOK! Wat een weer: sneeuwbuien!

Op de meeste plaatsen is het droog, maar op de Waddeneilanden en aan de Friese en Groningse kust blijft er kans op enkele sneeuwbuien. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C op de Wadden tot lokaal -9°C landinwaarts. De wind is noordoostelijk en neemt landinwaarts af naar zwak, in de kustgebieden naar matig.

Overdag zijn er perioden met zon. In het noordelijk kustgebied komen er nog steeds sneeuwbuien voor. Elders neemt in de middag en avond de kans op een (lichte) sneeuwbui toe. De middagtemperatuur komt rond het vriespunt uit en de noordoostenwind is zwak tot matig, in de avond staat er langs de noordkust een vrij krachtige oostenwind.

In de nacht naar woensdag zijn er vooral in de noordelijke helft wolkenvelden en kan daar nog een enkele (lichte) sneeuwbui voor komen. Vanuit het zuiden breiden opklaringen zich verder over het land uit. De minimumtemperatuur ligt tussen de -3°C op de Wadden tot -9°C landinwaarts. Hierbij liggen de gevoelstemperaturen op diverse plaatsen rond de -15 graden. De oostelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig, in het Waddengebied krachtig, mogelijk hard.

Woensdag overdag zijn er perioden met zon. Het is overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen de -1°C in het zuidwesten en de -4°C in het noordoosten. De oostenwind is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Hummels was in de omgeving van Tubbergen (Foto: Hummels)
Hummels was in de omgeving van Tubbergen (Foto: Hummels)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!