'Opa' Buffon (40) mogelijk nog voor Italië in actie

Na de desastreuze kwalificatie van Italië voor het WK 2018 in Rusland koos Gianluigi Buffon ervoor om af te zwaaien als keeper van de nationale ploeg. Nu lijkt het er echter op, dat hij nog een aantal keer zal terugkeren. Interim-trainer Luigi di Biagio wil de 40-jarige sluitpost nog een keer oproepen voor een passend afscheid.

"Ik heb met Buffon gesproken en heb hem nog twee of drie wedstrijden voorgesteld", aldus Di Biagi. Hij is voornemens Buffon op te roepen voor de oefeninterlands tegen respectievelijk Engeland en Argentinië, die voor eind maart op de rol staan. "Een speler van zijn kaliber mag zijn interlandcarrière niet beëindigen met een wedstrijd zoals tegen Zweden."

Afgelopen november kwam Buffon voor het laatst voor Italië in actie, maar zag zijn land plaatsing voor het eerst in 60 jaar het WK voetbal mislopen. De reden; een gelijkspel tegen Zweden. "We hebben gefaald in iets wat veel betekent voor het sociale aspect. Het spijt me niet dat ik moet stoppen omdat de tijd zijn werk doet, maar de manier waarop het gebeurt spijt me wel", liet Buffon na afloop weten.

'Opa' Buffon (40) mogelijk nog voor Italië in actie (Pro Shots / Insidefoto)
'Opa' Buffon (40) mogelijk nog voor Italië in actie (Pro Shots / Insidefoto)