Ramselaar over Ajax: "Dat gaf een extra motivatie"

PSV heeft zondag een gemakkelijke uitoverwinning geboekt op Feyenoord. Vooraf hoorden de spelers dat Ajax gelijk had gespeeld en dat gaf ‘een boost'.

In de bekerwedstrijd tegen Feyenoord kende PSV ontzettend veel moeite met Feyenoord. Die wedstrijd werd met 2-0 verloren, maar in het competitieduel stonden er twee ploegen met andere instellingen op het veld: "Ik denk dat het meer te maken had met ons. Wij waren veel scherper en feller dan de vorige keer in de beker. Dat heeft denk ik wel de doorslag gegeven vandaag", vertelde Bart Ramselaar na Feyenoord-PSV in gesprek met Goal.

Phillip Cocu vertelde zijn spelers voor de wedstrijd dat Ajax dure punten had laten liggen: "Dat gaf wel een extra motivatie en een extra boost om toch dat gat uit te breiden", vertelde Ramselaar. Door de overwinning van PSV bedraagt de voorsprong op Ajax nu 7 punten.

PSV is door de zege uitgelopen op Ajax en de meeste voetbalfans zijn er wel over uit wie er dit seizoen kampioen gaat worden. Ook Ramselaar heeft een goed gevoel over de titelstrijd: "Wij moeten gewoon heel scherp blijven en elke wedstrijd ingaan als vandaag. Dan hebben we de kwaliteit om alle wedstrijden te winnen en dan heb ik er ook alle vertrouwen in", aldus de 21-jarige middenvelder van PSV over het kampioenschap.