Drama voor Ter Avest: breuk zet streep door seizoen

FC Twente verloor zondag niet alleen van FC Utrecht, het zag ook Hidde ter Avest geblesseerd uitvallen. Gertjan Verbeek vreest dat het ernstig is.

"Er wordt gevreesd voor een kuitbeenbreuk. Als het inderdaad een kuitbeenblessure is, dan is het einde seizoen", reageerde Verbeek na afloop via de officiële kanalen van FC Twente. Ter Avest moest met een brancard van het veld worden gedragen, omdat hij na een kopduel ongelukkig op de grond terechtkwam.

Twente begon in de Galgenwaard nog goed aan de wedstrijd, want via Haris Vuckic kwamen de bezoekers op voorsprong. Na het uitvallen van Ter Avest maakte Sean Klaiber vlak voor rust gelijk. In de tweede helft trok Utrecht de wedstrijd naar zich toe via goals van Sander van de Streek en Yassin Ayoub (3-1).

Met nog negen speelronden te gaan staat FC Twente zestiende in de Eredivisie. NAC Breda bezet de veilige vijftiende plek met vier punten voorsprong op de formatie van Verbeek. Komende woensdag volgt de halve finale van de KNVB Beker tegen AZ (uit) en zondag komt FC Groningen op bezoek.

Update - Drama voor Ter Avest: breuk zet streep door seizoen
Hidde ter Avest komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Twente. De verdediger raakte geblesseerd tijdens het duel met FC Utrecht en uit onderzoek is gebleken dat hij een enkelbreuk heeft opgelopen. Ter Avest wordt volgende week geopereerd.

"Dit is natuurlijk zwaar frustrerend als je zo'n zware blessure oploopt en er een tijd uit bent", vertelt hij op de officiële website van FC Twente. "Juist nu wil je het team helpen en wil je niet vanaf de kant hoeven toekijken. Ik kan niet anders dan aan mijn herstel gaan werken en de ploeg steunen waar ik kan."