14-jarig meisje mishandeld om hoofddoek

Afgelopen woensdag hebben twee stoere knapen van circa 18 jaar oud in Emmeloord een 14-jarig meisje mishandeld omdat ze weigerde haar hoofddoek af te doen. Het kind fietste van school naar huis en op de Moerasandijviestraat kwam ze achter twee jongens te fietsen. 

Deze draaiden zich om en begonnen haar uit te lachen. Ook riepen ze dat ze haar hoofddoek af moest doen. Toen ze daar geen gehoor aan gaf maar antwoordde dat de jongens hun mond moesten houden, sprongen de 'helden' van hun fiets. Ze schopten het meisje van haar fiets en trapten haar tegen haar rug en hoofd. 

Hierna gingen ze ervandoor. Het kind kroop onder haar fiets vandaan en ging met veel pijn naar huis. Na controle in het ziekenhuis bleek ze een lichte herschenschudding aan de mishandeling overgehouden te hebben, naast de blauwe plekken. 

De politie zoekt getuigen van het voorval. Beide daders hebben blond haar en droegen een korte zwarte jas. Mensen die denken dat ze de daders kennen worden verzocht zich te melden via de bekende kanalen: 0900-8844 of 0800-700 (Meld Misdaad Anoniem).