Kane redt Tottenham in slotminuten

Tottenham Hotspur heeft in de strijd om plek twee in de Premier League een moeizame zege geboekt op Crystal Palace. Harry Kane werd de gevierde man.

Op Selhurst Park leek het er lang op dat de Spurs twee belangrijke punten zouden inleveren. De bezoekers hadden namelijk moeite om kansen te creëren. Harry Kane kreeg de enige goede mogelijkheid van de eerste helft, nadat Patrick van Aanholt de bal niet goed wegwerkte. De topscorer van de Premier League stuitte echter op doelman Wayne Hennessey.

Na de pauze werden de Spurs gevaarlijker. Christian Eriksen schoot over het doel en even later bediende hij Kane, die met links het doel niet vond. Hennessey bracht vervolgens redding bij een inzet van Ben Davies en in de slotfase kon de keeper ook ingrijpen bij een nieuwe poging van Kane.

Tottenham moest bij de stadgenoot dus genoegen nemen met 0-0, zo leek het. Totdat Kane zijn ploeg toch wist te redden met wéér een belangrijk doelpunt. De Engelsman kopte na 89 minuten bij de tweede paal een hoekschop van Eriksen tegen de touwen: 0-1.

Door die late goal blijft het team van Mauricio Pochettino in de race om tweede te worden in de Premier League. Die plek is nu voor Liverpool, dat twee punten meer heeft dan de Spurs. Manchester United gaat The Reds echter op twee punten voorbij als zondagmiddag Chelsea wordt verslagen.