Groenewegen wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Dylan Groenewegen heeft Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. In de tweede wedstrijd van het Vlaamse openingswedstrijd was de Nederlander van LottoNL-Jumbo de snelste in de massasprint voor de Fransman Arnaud Démare.

Na veel pogingen ontstond er pas na één uur wedstrijd de vroege vlucht. Uiteindelijk reden zeven renners weg uit het peloton: Truls Korsaeth (Astana), Gediminas Bagdonas (AG2R), Marco Marcato (UAE), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Kenneth Vanbilsen (Cofidis), Romain Cardis (Direct Energie) en Ben Perry (Israel Cycling Academy). De groep kreeg nooit meer dan twee minuten van het peloton, waar LottoNL-Jumbo samen met Quick-Step Floors het tempo in het peloton bepaalde.

Op de Oude Kwaremont ontplofte de koers. Vanuit het peloton reed een groep renners weg. Jasper Stuyven en Mads Pedersen (Trek), Nikolas Maes en Jelle Wallays (Lotto-Soudal), Nils Politt en Jenthe Biermans (Katjoesja), Yves Lampaert (Quick-Step), Daniel Oss (Bora), Arnaud Démare (FDJ), Matteo Trentin en Luke Durbridge (Mitchelton), Greg Van Avermaet (BMC), Nico Denz en Gediminis Bagdonas (AG2R), Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo), Sep Vanmarcke en Sascha Modolo (Education First), Sonny Colbrelli en Heinrich Haussler (Bahrain), Truls Korsaeth (Astana) en Romain Cardis (Direct Energie). LottoNL-Jumbo had de slag gemist en moest vol in de achtervolging. Bert-Jan Lindeman moest samen met Timo Roosen proberen om de grote groep terug te halen, maar ze kwamen niet dichter dan twintig seconden.

Ondanks dat de samenwerking niet goed was, ging de voorsprong toch naar de minuut. Daarna nam Astana het werk van de Nederlandse ploeg over. Vooraan bleef de samenwerking niet goed en gingen Stuyven en Oss alleen op avontuur. Ondertussen zou het peloton de andere renners van de kopgroep oprapen. Oss viel vooraan weg door een lekke band, waardoor Stuyven met nog dertig kilometer fietsen het alleen moest doen.

Met nog vijftien kilometer te fietsen werd Stuyven gegrepen door de voorwacht van het peloton. Lotto Soudal trok het nog even in een waaier, maar ook dat zou weer samen komen. In het vervolg van de wedstrijd waren er meerdere speldenprikjes, maar niemand kwam echt weg. Een aanval van Julien Duval en Julien Vermote had nog het meest succes. De twee kregen later ook het gezelschap van Loic Vliegen. Het drietal had een maximale van vijftien seconden.

De achtervolging werd geleid door Lotto Soudal en FDJ en in laatste kilometer werden ze gegrepen door het peloton. Het uitgedunde peloton stevende vervolgens op een sprint af. Démare ging als eerste de sprint aan, maar Groenewegen wist hem makkelijk te kloppen.