United drukt Chelsea verder in de problemen

Manchester United blijft tweede in de Premier League door een krappe overwinning op Chelsea. Het duel werd in het laatste kwartier beslist.

Op Old Trafford zorgde Chelsea voor het eerste gevaar. Al na een paar minuten raakte Álvaro Morata de lat vanuit een voorzet van Marcos Alonso. Manchester United kwam daarna wat beter in de wedstrijd en het kreeg een aardige kans uit een counteraanval. Alexis Sánchez schoot uiteindelijk recht op Thibaut Courtois.

United leek sterker te worden, maar net op dat moment opende Chelsea de score. Willian begon aan een solo vanaf zijn eigen strafschopgebied en hij wist Eden Hazard te vinden. De Belg gaf de bal terug aan Willian, die David De Gea kon verslaan: 0-1. Enkele minuten later kwam United echter weer langszij.

Romelu Lukaku scoorde na prima voorbereidend werk van Sánchez en Anthony Martial. Ook in de tweede helft drong de ploeg van José Mourinho aan en Lukaku liet een fraaie volley zien die door Courtois over het Londense doel werd gewerkt. Een kwartier voor tijd was het wel raak; invaller Jesse Lingard kopte een voorzet van Lukaku binnen.

In de slotminuten kreeg Morata namens Chelsea de bal ook in het doel, maar wegens buitenspel telde die treffer niet. Het bleef daardoor 2-1 en Manchester United staat nog steeds tweede, twee punten boven Liverpool. Chelsea, dat de afgelopen maand ook al van Bournemouth en Watford verloor, is gezakt naar de vijfde plaats.

Uitslagen Premier League zondag
Crystal Palace - Tottenham Hotspur 0-1
Manchester United - Chelsea 2-1