FOK! Wat een weer: de horrorwinter is daar

Vandaag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In het noordelijk kustgebied komen sneeuwbuien voor. Ook in het zuidoosten en oosten is er kans op een enkele sneeuwbui. Het is koud met een middagtemperatuur rond het vriespunt. De noordoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer van tijd tot tijd vrij krachtig.

In de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen. In het uiterste noorden en noordwesten is er meer bewolking en komen er enkele sneeuwbuien voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C op de Wadden tot lokaal -8°C landinwaarts. De wind is noordoostelijk en neemt landinwaarts af naar zwak, in de kustgebieden naar matig.

Dinsdag overdag zijn er perioden met zon. In het noordelijk kustgebied komen er nog steeds sneeuwbuien voor. Elders is vooral in de middag en avond een lichte sneeuwbui mogelijk, de kans hierop is het grootst in het oosten en zuidoosten. De middagtemperatuur komt opnieuw rond het vriespunt uit en de noordoostenwind is zwak tot matig, in de avond staat er langs de noordkust een vrij krachtige oostenwind. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Hummels was in de omgeving van Tubbergen (Foto: Hummels)
Hummels was in de omgeving van Tubbergen (Foto: Hummels)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!