Uitslag Feyenoord - PSV

PSV heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Ajax tegen ADO Den Haag. De Eindhovenaren wonnen in Rotterdam de topper tegen Feyenoord.

PSV begon zeer goed aan de wedstrijd, al bleven grote kansen in de beginfase nog uit. Toch had het team van trainer Phillip Cocu na ruim een halfuur een veilige 0-2 voorsprong te pakken. Vanuit een ingestudeerde hoekschop kopte Santiago Arias de eerste treffer achter Brad Jones. Tien minuten later verdubbelde Steven Bergwijn de score na een mooie steekpass van Gastón Pereiro.

Feyenoord mocht Jones bedanken dat de achterstand voor de pauze niet groter werd. In de tweede helft deden de Rotterdammers ineens weer mee, want Tonny Vilhena maakte de aansluitingstreffer. Uit een voorzet van Jean-Paul Boëtius kopte Vilhena de bal tegendraads in het Brabantse doel.

Een paar minuten later was de marge echter weer twee goals. Jones had een antwoord op een poging van Bergwijn, maar bij de rebound van Pereiro was de Australische keeper verslagen: 1-3. Daar bleef het bij, waardoor PSV met nog negen wedstrijden te gaan dus zeven punten voorsprong heeft op nummer twee Ajax.

Feyenoord

1 - 3

PSV

53' Vilhena    23' Arias