Van Persie was bijna PSV'er: "Het is niet rondgekomen"

Robin van Persie verliet Feyenoord in 2004 voor Arsenal, maar ook PSV toonde op dat moment interesse in de aanvaller.

De Nederlander kende als jong talent een sterke start bij Feyenoord, maar omdat hij niet op zijn favoriete positie speelde raakte hij het zat bij de club. Hij werd gelinkt aan verschillende clubs, waaronder PSV.

"Dat kan ik me niet meer herinneren", grapt Van Persie in gesprek met de NOS. "Of het serieus was? Het is niet rondgekomen en ik ben naar Arsenal gegaan. Daar ben ik achteraf erg blij mee." Wel was hij dicht bij een overstap naar PSV, zo legde hij destijds uit.

"Mijn begeleiding en vader hebben op me ingepraat dat ik naar PSV moest gaan, maar ik was niet te stoppen. PSV was een heel goede optie. Ik ben fantastisch ontvangen door Arnesen, zijn vrouw en Hiddink. Het was echt een positief verhaal, maar als Arsenal dan komt... Dat is een droomclub, daar hoefde ik niet lang over te denken", vertelde hij na zijn presentatie bij Arsenal.

Inmiddels is Van Persie terug bij Feyenoord en neemt hij het zondag met zijn ploeg op tegen PSV. In De Kuip treffen beide ploegen elkaar zondagmiddag om 14:30 uur.