BBC-trio trefzeker tegen Alavťs

Real Madrid heeft in Spanje de vierde competitiezege op rij behaald. Het volledige BBC-aanvalstrio was trefzeker tegen Deportivo Alavés.

De Madrilenen sloegen kort voor en na de pauze toe. Ronaldo opende de score door op aangeven van Karim Benzema in één keer met links uit te halen. De tweede helft was amper een minuut oud toen Benzema de bal veroverde en Bale bediende. De Welshman was vervolgens met een laag schot trefzeker.

Het was een verdiende voorsprong voor Real Madrid, dat na een minuut of 25 gevaarlijk was via Bale. Na goed voorbereidend werk van Benzema was zijn acrobatische volley net niet goed genoeg. In de tweede helft bleef het team van Zinédine Zidane aandringen en na een uur spelen bereikte Ronaldo een nieuwe mijlpaal.

Met zijn 300ste doelpunt in La Liga zorgde de Portugees voor een 3-0 tussenstand in Bernabéu. In de slotminuten zorgde Benzema ervoor dat het complete BBC-trio zaterdagmiddag trefzeker was. De Fransman benutte een strafschop na een overtreding op Bale in het penaltygebied.

Uitslagen La Liga zaterdag
Celta de Vigo - Eibar 2-0
Real Madrid - Alaves 4-0
Leganes - Las Palmas 0-0
FC Barcelona - Girona 6-1