Bayern München scoort niet tegen Hertha

Bayern München is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om Hertha BSC te verslaan. In de Allianz Arena werd niet gescoord.

De bezoekers uit Berlijn hielden de ruimtes achterin klein, waardoor Bayern moeite had om voor rust kansen te creëren. Toch kreeg Robert Lewandowski in de openinsgsfase al een aardige mogelijkheid. Zijn kopbal werd gekeerd door Hertha-doelman Rune Jarstein. Tien minuten later wist hij opnieuw een goal van Lewandowski te voorkomen.

Franck Ribéry kreeg de grootste kans; hij schoot op aangeven van Arjen Robben over het doel van de gasten. In de tweede helft waren de kansen nog schaarser en werd Jarstein nog een keer getest door Lewandowski. Kingsley Coman en Sandro Wagner mochten in de slotfase invallen, maar ook zij kwamen niet tot scoren.

Bayern München heeft ondanks het puntenverlies nog steeds een ruime voorsprong op Borussia Dortmund, namelijk twintig punten. BVB krijgt maandag FC Augsburg op bezoek. Nummer drie Eintracht Frankfurt ging met 1-0 onderuit bij VfB Stuttgart en blijft daardoor één punt achter Dortmund staan. Bayer Leverkusen, RB Leipzig én Schalke 04 krijgen bovendien de kans om Frankfurt dit weekend in te halen.