Dronken Canadese skicrosser opgepakt in Pyeongchang wegens stelen Hummer

Skicrosser David Duncan heeft zich rond de Olympische Spelen in Pyeongchang danig in de nesten gewerkt. De Canadees, die eerder in de week als achtste eindigde, werd samen met zijn vrouw en manager opgepakt door de Koreaanse politie.

Volgens de politie was het trio in een Hummer met draaiende motor gestapt, waarna ze ermee naar het olympisch dorp reden. Een niet onbelangrijk detail is dat de Hummer helemaal niet van een van hen was en dus werden ze gearresteerd.

Het toegestane alcoholpromillage achter het stuur ligt in Zuid-Korea op 0,05, maar de drie kwamen uit rond 0,16, ruim drie keer teveel dus. Een van de drie lag zelfs min of meer bewusteloos in de auto op het moment van de arrestatie.

De baas van het Canadees Olympisch Comité, Chris Overholt, bevestigde het incident, maar noemde er geen namen bij. Canadese media melden echter dat het om de 35-jarige Duncan en zijn entourage gaat.

De drie zijn vooralsnog vrijgelaten, maar of ze Zuid-Korea al mogen verlaten is nog niet duidelijk. Rijden onder invloed kan in Zuid-Korea tot drie jaar gevangenisstraf opleveren, of een boete van een kleine tienduizend euro.