Fortuna speelt gelijk bij N.E.C., Telstar wint makkelijk van Volendam

De topper in de Jupiler League tussen nummer twee N.E.C. en nummer drie Fortuna Sittard is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

N.E.C. kreeg in een matige eerste helft na tien minuten een kans. Spits Sven Braken schoot uit de draai op doel, maar keeper Aykut Özer redde knap. De doelman van Fortuna Sittard zou daarbij wel met zijn hoofd in aanraking komen met de doelpaal, waarop hij even later via een brancard het veld moest verlaten.

Na rust was de wedstrijd wat meer open en dat leidde tot kansen voor beide ploegen. In de 78ste minuut kwam Fortuna op voorsprong dankzij Todd Cantwell. De Engelsman profiteerde van een blunder van de N.E.C.-doelman Joris Delle.

Het antwoord van de ploeg van trainer Pepijn Lijnders liet niet lang op zich wachten. Maar het antwoord liet niet lang op zich wachten. Na sterk voorbereidend werk van invaller Anass Achahbar was het Arnaut Groeneveld die de 1-1 op het scorebord bracht.

Door het gelijkspel behoudt N.E.C. een voorsprong van vier punten op Fortuna Sittard, dat zich handhaaft op de derde plaats. Jong Ajax kan maandag met een zege op Jong FC Utrecht de koppositie verstevigen.

Telstar heeft vanavond een knappe 5-2 overwinning geboekt in de derby tegen FC Volendam. Bij rust stond de ploeg van Mike Snoei al met 5-0 voor. Alle goals vielen binnen een kwartier. Na rust nam de thuisploeg wat gas terug, waardoor Volendam kon terugkomen tot 5-2.