Toutant pakt goud op big air snowboarden

Sebastien Toutant heeft goud gewonnen bij het snowboarden op het onderdeel big air. Met een gecombineerde score van 174,25 bleef de Canadees de concurrentie ruim voor. Achter hem waren de verschillen stuk kleiner: de Amerikaan Kyle Mack pakte zilver met een score van 168,75, de Brit Billy Morgan kwam in zijn laatste run slechts 0,75 te kort voor zilver en pakte brons.

Teleurstelling was er bij Carlos Garcia Knight De Nieuw-Zeelander was in de kwalificatie nog verrassend het snelste, maar slaagde er in de eerste twee runs niet in om een foutloze sprong te laten zien. Omdat de twee beste runs bij elkaar opgeteld worden, betekende dat dat hij kansloos was voor de medailles.

Knight was niet de enige die er niet in slaagde om twee foutloze runs neer te zetten; meerdere favorieten en kanshebbers landden niet goed en kwamen ten val. Zo kreeg de Noor Torgeir Bergrem voor zijn eerste run met 88,50 een hele hoge score neer, waarmee hij 3,5 punt voorsprong pakte op Canadees Max Parrot. Na een mislukte tweede run was de druk voor de derde run extra hoog, wat de prestaties helaas niet ten goede kwam. Beiden slaagden er niet in om het podium te bereiken.

Ook Toutant kwam ten val in de derde run, wat de kansen voor Mack flink vergrootte. Alleen Parrot hoefde van de favorieten nog na hem, dus brons kon hem al bijna niet ontgaan. Mack kon dus extra risico nemen om dit om te zetten in goud, maar slaagde er eveneens niet in om overeind te blijven bij zijn landing.