Brussel: geen migranten toelaten = geen euro's ontvangen

Brussel gaat netto ontvanger landen die om meer bijdragen van de Europese Unie (EU) vragen en die geen of niet genoeg migranten willen toelaten proberen te dwingen tot medewerking aan de volksverhuizing. De methode gaat ook toegepast worden op landen die weigeren om cruciale soevereiniteit op politiek, economisch en juridisch gebied over te dragen aan de Brusselse baasjes.

De nieuwe methode houdt in dat deze landen het gevraagde extra geld niet eerder krijgen dan dat aan de door Brussel gestelde criteria is voldaan. Sommige Brusselse bazen denken dat dwarsliggende landen financieel op de knieën dwingen goedkoper en efficiënter is dan een langdurig proces bij een Europese Rechter. De Duitse bondskanselier Angela Merkel kwam als een van de eerste met dit idee. Voor de bondskanselier, die graag asielzaken wil ‘schaffen’, zijn landen als Polen en Hongarije, die denken lak te kunnen hebben aan de bevelen uit Brussel, een doorn in het oog.

Europees Parlement (EP) voorzitter Antonio Tajani stelt dat “wie niet solidair is, Europese regels schendt en niet meewerkt aan beheersing van de migratie moet daar een prijs voor betalen”. De Franse president Emmanuel Macron zou ook voor stevige voorwaarden zijn.

Premier Mark Rutte is voor minder geld naar Brussel en wil dat landen de Europese tekortafspraken nakomen en alle Brusselse aanbevelingen tot op de letter nauwkeurig uitvoeren om groei te realiseren. Tevens wil Nederland als netto betaler extra geld van Brussel voor beleid rond Europese- grensbewaking, migratie, defensie, cyberveiligheid en innovatie.