'Snelwegbaby' krijgt hectometerpaaltje

'Snelwegbaby' Eliz heeft vandaag een bijzonder cadeau gekregen van Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat. Eliz werd gister op de A13 ter hoogte van hectometerpaal Re 18.2 geboren.

De ouders van Eliz Inal en hun gezin waren onderweg de drie dochters naar een oppaslocatie te brengen. De nu kersverse vader dacht hen eerst nog te kunnen droppen met een snelheid van 150 km/h over de A13 richting een oppasadres maar Eliz besloot eerder te komen. "Toen we van huis gingen, zat er nog meer dan vijf minuten tussen de weeën. Maar eenmaal op weg kwamen ze steeds sneller". Op de vluchtstrook werd in paniek werd 112 gebeld, maar Eliz dacht dat het wel tijd was; de hulptroepen kwamen te laat, haar hoofdje kwam al tevoorschijn.

Hij besefte dat hij het alleen moest doen en riep "persen!" En daar was ze ter hoogte van hectometerpaaltje Re 18.2. Inmiddels waren de niet afgeleverde dochters in tranen uitgebarsten "van geluk. De oudste is acht jaar en riep steeds 'de baby is er!'"

Vandaag kwam van Rijkswaterstaat namens de minister het persoonlijke cadeautje voor Eliz, een eigen hectometerpaaltje.