'Bayern en Engelse top melden zich voor De Ligt'

Matthijs de Ligt staat in de concrete belangstelling van enkele Europese topclubs. Vier clubs zouden zich bij zijn zaakwaarnemer hebben gemeld.

Dat schrijft Mundo Deportivo. Volgens de Spaanse krant gaat het om Bayern München, Manchester City, Manchester United en Arsenal. Eerder werd De Ligt al gelinkt aan Barcelona, maar vanwege de waarschijnlijke komst van Arthur (Grêmio) denken de Catalanen om financiële redenen dat de Ajax-verdediger niet haalbaar is.

Barça hoopt zich komende zomer bovendien te versterken met Antoine Griezmann. De spelmaker van Atlético Madrid moet naar verluidt wel honderd miljoen euro kosten. Vorige maand betaalden Liverpool en Manchester City enorme bedragen voor Virgil van Dijk en Aymeric Laporte en Barcelona denkt dat met De Ligt mogelijk hetzelfde gebeurt.

Matthijs de Ligt is aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van Ajax bezig. De 18-jarige speler kwam dit seizoen in 28 officiële wedstrijden in actie. In de Eredivisie miste hij deze jaargang slechts één wedstrijd.