Scorende keeper was inspiratie voor Sagna

Bacary Sagna onthult in een interview dat doelman Alberto Brignoli, die scoorde tegen AC Milan, één van de redenen was om naar Benevento te komen.

Benevento debuteert dit seizoen in de Serie A en de ploeg pakte geen enkel punt in de eerste veertien competitieduels. Begin december kwam daar verandering in toen AC Milan op bezoek kwam. Bij een achterstand van 1-2 zorgde keeper Alberto Brignoli met een rake kopbal voor een geweldige sensatie.

Sagna, die sinds afgelopen zomer clubloos was, zag de beelden ook. "Ik wist dat Benevento het moeilijk had, maar door dat doelpunt van Brignoli raakte ik geïntrigeerd door het verhaal van de club. En het was geweldig om te zien hoe de fans toen reageerden", zegt de 35-jarige rechtsback in La Gazzetta dello Sport.

De Fransman hoorde van zijn zaakwaarnemer dat de Italiaanse laagvlieger wel interesse had. "Ik ging in gesprek met voorzitter Oreste Vigorito. Hij sprak over de club alsof het zijn eigen bloedeigen dochter was." Trainer Roberto De Zerbi vergelijkt Sagna met Pep Guardiola. "Want hij let op alle details en hij wil altijd dat we blijven voetballen en voor veel beweging zorgen."

Bacary Sagna speelde het grootste deel van zijn carrière voor Arsenal, waarna hij in 2014 naar Manchester City vertrok. Drie jaar later kreeg hij daar na vorig seizoen geen nieuw contract aangeboden.