Van der Hoorn: "AgŁero is denk ik de beste"

Mike van der Hoorn is uitgegroeid tot basisspeler bij Swansea City en de centrale verdediger geniet in de Premier League.

De 25-jarige verdediger stapte in de zomer van 2016 voor tweeënhalf miljoen euro over van Ajax naar Swansea City, waar hij de laatste zes competitiewedstrijden een basisplaats had. In de Premier League staat Van der Hoorn tegen aanvallers al Harry Kane, Romelu Lukaku, Pierre-Emerick Aubameyang en Sergio Agüero.

"Ik moest wel even wennen aan het baltempo en het atletisch vermogen van die gasten. Ze blijven gaan", vertelt de Nederlander in gesprek met de NOS. "Al zijn spitsen die je de hele wedstrijd niet ziet en dan toch een duel beslissen de besten. Agüero is bijvoorbeeld zó slim. De hele wedstrijd hoor en zie je hem niet en denk je dat je 'm in je zak hebt, maar dan maakt-ie er uit het niets toch twee. Hij is denk ik de beste."

Van der Hoorn speelde drie seizoenen bij Ajax, waar hij lang niet altijd basisspeler was. Toch kijkt hij met een positief gevoel terug op zijn periode in Amsterdam. "Dat laatste halfjaar voelde het alsof ik alles van me had afgespeeld. Ik ben echt blij dat ik deel heb uitgemaakt van Ajax. Een schitterende club. Ik kijk er met een mooi gevoel op terug."

Van der Hoorn heeft nog een contract tot de zomer van 2019 en weet niet hoe de toekomst er voor hem uit ziet. "Ik vind Engeland wel echt een mooie competitie, ook de Championship is van hoog niveau. De Premier League wordt elk jaar gekker en gekker. Elke week opnieuw zie je weer tegenstanders met een grote naam op het bord staan. Daar wil je zo lang mogelijk deel van uitmaken."

Van der Hoorn in duel met Agüero (Pro Shots / Action Images)
Van der Hoorn in duel met Agüero (Pro Shots / Action Images)