Finse ijshockeysters winnen brons

De ijshockeysters uit Finland hebben het brons veroverd in het ijshockeytoernooi. In de strijd om het brons was de Finse ploeg met 3-2 te sterk voor de olympische atleten uit Rusland.

Finland kwam in de eerste periode al na twee minuten op voorsprong via het 18-jarige talent Petra Nieminen. Ook in het begin van de tweede periode kwam de Finse ploeg vroeg tot scoren. Ditmaal was het Susanna Tapani die het doelpunt maakte.

De Russische ploeg had direct een antwoord klaar en binnen de twee minuten had Olga Sosina de aansluitingstreffer gemaakt. Met nog acht minuten te spelen in de tweede periode zou Finland het verschil weer na twee treffers brengen, na een prachtig doelpunt van Linda Välimäki.

In de derde periode zou Rusland weer de aansluiting vinden met Finland. Met nog dertien minuten te gaan maakte Liudmila Belyakova de wedstrijd weer spannend. In de minuten die volgden kregen de Russinnen nog enkele kansen, maar de Finse ploeg hield in de slotfase knap stand.

Voor Finland was het hun derde bronzen medaille op de Olympische spelen. Eerder werden ze derde op de de winterspelen van Nagano (1998) en Vancouver (2010).