Strijd om laatste plek halve finale nog niet beslist in curlingtoernooi mannen

Alle wedstrijden zijn gespeeld, maar het is nog niet bekend wie de vierde halve finalist wordt op het olympisch curlingtoernooi. Zweden en Canada waren al zeker en nu heeft ook Verenigde Staten zich geplaatst dankzij een curciale 4-10 overwinning op Groot-Brittannië. De Britten staan nu gedeeld derde met de Verenigde Staten en Zwitserland. De eerste heeft van beide andere ploegen gewonnen en is daarom zeker van de derde plek, Zwitserland en Groot-Brittannië gaan een extra wedstrijd om de vierde plek spelen.

Voor de Verenigde Staten was de wedstrijd tegen de Britten een hele belangrijke; na verlies volgde zo goed als zeker uitschakeling, winst zou zeker een plek in de halve finale opleveren. De Amerikanen gingen dan ook meteen hard van start en kwam op een 5-3 voorsprong halverwege de wedstrijd. De Britten hadden echter drie van de vijf ends gewonnen.

In het achtste end maakte Brit Kyle Smith een catrosofale fout: de VS hadden vier stenen in het huis liggen, de Britten geen. Groot-Brittannië had echter het voordeel van de laatste steen en kon relatief makkelijk het huis bereiken. Smith gaf de steen echter niet genoeg snelheid mee, waardoor deze nooit in de buurt kwam van een gewenst resultaat. De stand werd 4-10, waarmee er ook een eind kwam aan de wedstrijd.

Noorwegen won op de andere baan verrassend met 2-7 van Zweden, dat al zeker was van de eerste plek. Canada had met 8-3 weinig moeite met Denemarken en in de achterhoede won Zuid-Korea met 10-4 hun laatste wedstrijd van Japan.

Aankomende nacht om 1:05 is het beslissende duel om de laatste plek in de halve finale.