Keizer: "Ik voelde weinig steun van de clubleiding"

Voor het eerst sinds zijn ontslag op 21 december heeft Marcel Keizer gereageerd op zijn vertrek bij Ajax. De 49-jarige trainer is teleurgesteld.

"Ik voelde weinig steun van de clubleiding. Dat er zo snel een oordeel werd geveld, daar mag iedereen zijn mening over hebben. Ik heb geen zin om na te trappen. Zo zit ik niet in elkaar. Maar volgens mij zeg ik niets verkeerd als ik stel dat het ook mij heeft verbaasd. Twee maanden na het slechtst denkbare bericht over Appie (Nouri red)", vertelt Keizer in gesprek met Voetbal International.

"Ik kan me voorstellen dat de media of andere mensen van buitenaf de situatie niet helemaal op juiste waarde inschatten. Zij ervaren niet dag in dag uit wat voor impact het had op de spelers, op de ploeg, op allerlei mensen binnen Ajax. Van de clubleiding verwacht je dat wel."

Keizer is verbaasd dat ook Dennis Bergkamp op non-actief werd gezet door Ajax. "Dat was volgens mij wel het allerslechtste wat je als Ajax kon doen. Hij is een cultuurbewaker, zorgt voor de kritische noot. Binnen alle geledingen. Tegelijkertijd had ik enorm veel aan hem als assistent-trainer of spitsentrainer, net hoe je het wil noemen."