De Vrij: "Het doet pijn om op deze manier weg te gaan"

Stefan de Vrij vertrekt komende zomer transfervrij bij Lazio en de verdediger betreurt de manier waarop hij gaat vertrekken bij de club uit Rome.

De 26-jarige centrale verdediger stapte in de zomer van 2014 voor zeven miljoen euro over naar Lazio. Bij de Romeinen groeide hij uit tot absolute sterkhouder en er was de club veel aan gelegen om zijn contract te verlengen, maar beide partijen wisten geen overeenstemming te bereiken, waardoor de Nederlander in de zomer transfervrij kan vertrekken.

"Het was een zeer moeilijke periode vol speculaties over mijn toekomst om op dit punt te komen dat niemand wilde. Helaas konden we om verschillende redenen geen bevredigende overeenkomst vinden voor beide partijen", schrijft De Vrij op zijn Facebookpagina.

"Ik begrijp de teleurstelling van de Lazio-fans erg goed en het doet me pijn om op deze manier weg te gaan. Hoewel ik heel gelukkig ben en me hier thuis voel, moeten we soms uit onze comfortzone stappen om onze gewenste doelen te bereiken."

"Ik zal Lazio en de fans voor altijd dankbaar zijn dat ze er altijd voor me zijn, voor het vertrouwen en de gebonden kansen. Ik heb altijd geprobeerd om dat te laten zien door het beste van mijn te geven en dat zal ik tot het einde blijven doen."

De Vrij speelde tot dusver honderd wedstrijden voor Lazio en kwam daarin tot zeven doelpunten en vier assists. In aanloop naar dit seizoen won de 33-voudig international de Italiaanse Super Cup, wat zijn enige behaalde prijs is.