Duitsland en VS strijden om bobsleegoud, streakende winnares lijkt onwaarschijnlijk

Na de ongekend spannende wedstrijd bij de tweemansbobs bij de mannen, is het op de Olympische Spelen in Pyeongchang ook bij de bobsleedames bijzonder spannend, hoewel er iets minder kanshebsters op goud over zijn gebleven na de eerste dag.

Vooraf waren er vijf voorname kandidaten: Kaillie Humphries uit Canada, Jamie Greubel Poser en Elana Meyers Taylor uit de VS en Stephanie Schneider en Mariama Jamanka namens Duitsland. Die eindigden dinsdag in de eerste run allemaal binnen 0,20 seconden van elkaar, met Meyers Taylor op kop, gevolgd door Jamanka, Greubel Poser, Schneider en Humphries.

In de tweede run nam Jamanka, met remster Lisa Buckwitz achter zich, de macht over. De Duitse slee vloog onderin de baan en pakte daar flink wat winst, wat resulteerde in de eerste plek na de eerste twee van vier runs. Meyers Taylor, door Lauren Gibbs twee keer naar de snelste start geduwd, volgt op 0,07 seconden. Schneider (+0,30), Greubel Poser (+0,32) en Humphries (+0,34) vechten vooralsnog om het brons.

De Zwitserse Sabrina Hafner had vooraf laten weten dat ze naakt over het plein van Pyeongchang zou rennen als ze goud won, maar dat lijkt niet echt realistisch. Met een negende plek deed ze het op dag één keurig, maar 0,76 seconden achterstand op Jamanka lijkt wat teveel van het goede.

Jamanka en Buckwitz op weg naar de snelste tijd (Pro Shots/Action Images)
Jamanka en Buckwitz op weg naar de snelste tijd (Pro Shots/Action Images)