Zweedse curlingmannen zeker van plek halve finale

Zweden is zeker van een plek in de halve finale van het curlingtournooi voor de mannen. Met 7-3 werd er gewonnen van de Italianen, waardoor het verschil met de andere landen groot genoeg is om zeker te zijn van een eerste plek in de round robin. 

Een verrassende nederlaag was er voor Zwitserland, waardoor zij toch niet zeker zijn van een plek in de halve finale. Zuid-Korea was met 8-7 de sterkere ploeg. Zwitserland liep bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan dankzij vier Koreaanse punten in het derde end. De achterstand werd knap omgezet in een 4-5 voorsprong, maar in de tweede helft van de wedstrijd wisten de Zwitsers het sterke spel niet vast te houden.

Canada won een belangrijke wedstrijd in de strijd om de plek in de halve finale van Japan met 8-4, waardoor zij met enkel nog het relatief zwakke Denemarken te gaan met één been in de halve finale staan. Japan moet nu hopen op een verrassing in de wedstrijden van hun concurrenten. Zowel Groot-Brittanië als Zwitserland treft Verenigde Staten, in beide gevallen zeker geen makkelijke pot.

Plaats Team Gespeeld Winst Verlies
1
Zweden
8 7 1
2 Canada 8 5 3
2 Groot-Brittanië 8 5 3
2 Zwitserland 8 5 3
5 Japan 7 3 4
5 Noorwegen 7 3 4
5 Verenigde Staten 7 3 4
8 Zuid-Korea 8 3 5
9 Denemarken 7 2 5
10 Italië 8 2 6