Eerste nederlaag voor Zweedse curlingmannen

De Zweedse curlingmannen hebben hun eerste nederlaag geleden tijdens deze Olympische Spelen. De mannen van skip Niklas Edin hadden in Pyeongchang een mindere wedstrijd en verloren met liefst 10-3 van Zwitserland, dat nu tweede staat in de poulefase. Ondanks de nederlaag zijn de Zweden wel zeker van de halve finale.

Bij Zwitserland scoorde vooral Benoit Schwarz goed. Hij gooide enkele prachtige stenen en mede door zijn uitblinkende spel was de wedstrijd al na zeven ends beslist. In dat end scoorde Zwitserland liefst vijf stenen, iets wat zelden gebeurd op het hoogste niveau. De Zwitsers staan nu zelf tweede en hebben één verliespartij meer dan Zweden.

Achter deze twee landen zijn nog vier landen in gevecht voor de overige twee plaatsen. Canada deed zichzelf geen goede dienst door een nederlaag tegen Amerika (7-9) en zag een winnend Groot-Brittannië gelijk komen met eveneens vier zeges en drie nederlagen. Daarachter staan nog Noorwegen en Japan, die eveneens drie keer verloren, maar één wedstrijd minder speelden.

Bij de vrouwen was er ook een nederlaag voor Zweden. Die delfden het onderspit tegen Japan, dat een achterstand in de laatste twee ends wist om te buigen in een 5-4 zege. Beide landen staan nu tweede achter Zuid-Korea, dat één wedstrijd minder speelde (zes om zeven) en met één nederlaag ook een keer minder verloor.

Ook hier wordt de strijd om de laatste plek voor de halve finales spannend. Canada kwam vanmiddag niet in actie en zag dat Groot-Brittannië en Amerika geen fout maakten. Die twee landen staan nu op vier winstpartijen en drie nederlagen en het team van Canada staat daar nu achter met drie overwinningen en drie verliespartijen.