'Tepelprobleem' kost favoriet ijsdanspaar punten: "Ergste nachtmerrie"

Bij het kunstschaatsen op de Olympische Spelen in Pyeongchang heeft zich maandag iets vrij opmerkelijks voorgedaan. De korte dans bij het ijsdansen zorgde namelijk voor een heuse Nipplegate.

Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron, tweevoudig wereldkampioen en topfavorieten voor het goud, kwamen al vroeg in de dans in de problemen. Nou ja, vooral Papadakis dan: haar jurkje gleed wat naar beneden en plotseling was, jawel, haar tepel te zien. 

"Het is mijn ergste nachtmerrie en dat is me op de Spelen overkomen, ik voelde het in de eerste seconden al gelijk", reageerde Papadakis. "Ik zei tegen mijzelf dat er geen keuze was en we door moesten, dus dat deden we en we hebben een topprestatie neergezet, waar we trots op mogen zijn."

Cizeron is er wel van overtuigd dat het tepelprobleem voor (punten)aftrek gezorgd heeft. "Het heeft ons zeker wel parten gespeeld. Het is frustrerend dat je punten verliest wegens een kledingprobleem."

De favorieten staan na de korte dans op de tweede plek, achter concurrenten Tessa Virtue en Scott Moir uit Canada. Madison Hubbell/Zachary Donohue uit de VS volgen, voor hun landgenoten Maia en Alex Shibutani.

Of de Amerikaanse TV nu nooit meer kunstschaatsen ooit gaat zenden is nog niet bekend.

Hier gaat iets niet helemaal goed (Pro Shots/Action Images)
Hier gaat iets niet helemaal goed (Pro Shots/Action Images)