Van den Berg verovert twee wereldtitels op WK indoor handboogschieten

Sjef van den Berg is de eerste Nederlandse wereldkampioen indoor geworden op het onderdeel recurve. De 22-jarige handboogschutter was in de finale met 6-2 te sterk voor de Japanner Daisuke Tomatsu.

De 22-jarige Van den Berg, de mondiale nummer zeven, begon niet scherp aan zijn finale. De Japanner, die zelf op 382ste staat op de wereldranking, zou dan ook de eerste set winnen. In het vervolg van de wedstrijd kwam de Nederlander niet meer in de problemen en zou de volgende drie sets winnen.

In de landenwedstrijd zou Nederland ook het goud pakken bij het onderdeel recurve. Van den Berg won samen met Rick van der Ven en Steve Wijler in de finale van Australië met 5-1. Topland Zuid-Korea ontbrak op dit WK (vier man in de toptien van de wereld).

Op het onderdeel compound, dat in tegenstelling tot recurve niet tot het olympische programma hoort, neemt Nederland het maandag in de strijd om het brons op tegen Kroatië. Thuisfavoriet Amerika was in de halve finales te sterk voor het Nederlands team.

Mike Schloesser staat wel in de individuele finale bij het compound. Hij neemt het maandag op tegen de Italiaan Sergio Pagni.