Zus Sonja getuigt in Holleeder-proces

In de gerechtsbunker in Osdorp gaat het megaproces tegen Willem Holleeder (59) maandagochtend zijn derde week in. Rond de klok van elf uur hoopt de rechtbank daar te beginnen met het verhoor van Sonja Holleeder, zijn oudste zus.

Sonja Holleeder geldt samen met haar jongere zus Astrid als een cruciale getuige in het proces tegen 'De Neus'. De twee hebben belastende verklaringen tegen hun broer afgelegd. Daarnaast hebben ze in het geheim gesprekken met hem opgenomen.

Voor het verhoor van Sonja Holleeder zijn drie dagdelen uitgetrokken. Behalve maandag wil de rechtbank haar dinsdag- en vrijdagmiddag horen.

Leugens
Willem Holleeder noemde Sonja eerder in het proces "mijn lievelingszussie". Hij werd emotioneel toen hij sprak over de verklaringen die zij samen met Astrid bij de politie heeft afgelegd en die hij als "misselijke en valse leugens" omschreef.

In het proces is Holleeder aangeklaagd voor het in georganiseerd verband opdracht geven tot vijf liquidaties, waarbij zes doden vielen en een man gewond raakte. 'De Neus' heeft alles ontkend en zegt dat hij niet de grote onderwereldbaas is waarvoor hij wordt aangezien. Voor zijn proces zijn alleen al tot de zomer zestig zittingsdagen uitgetrokken.

Zus Sonja getuigt in Holleeder-proces
Zus Sonja getuigt in Holleeder-proces (Foto: ANP)