Reus met prachtgoal matchwinner bij Dortmund

Borussia Dortmund heeft de derde overwinning op rij in de Bundesliga te pakken. Marco Reus zorgde tegen Borussia Mönchengladbach voor het hoogtepunt.

De Duitser kwam na ruim een half uur in balbezit na voorbereidend werk van André Schürrle en Mario Götze op de linkerflank. De bal kwam uiteindelijk aan de andere kant van het strafschopgebied bij Reus terecht, die met rechts via de onderkant van de lat prachtig raak knalde.

Mönchengladbach, momenteel tiende in de Bundesliga, kon voor de pauze aardig met Dortmund meekomen. Vlak voor de onderbreking had Thorgan Hazard voor een gelijke ruststand kunnen zorgen toen hij richting het doel dribbelde. Zijn schot ging echter naast.

Na rust kwam de thuisploeg nog beter voor de dag en kon Dortmund niet veel anders meer doen dan tegenhouden. Die Fohlen creëerden de ene na de andere kans; Sokratis Papastathopoulos moest een bal van de doellijn halen en keeper Roman Bürki hield onder meer Lars Stindl en Denis Zakaria van scoren af.

Met grote moeite wist Dortmund toch de zege binnen te slepen, waardoor het elftal van Peter Stöger nu tweede staat in de Bundesliga. De achterstand op Bayern München is negentien punten. RB Leipzig komt maandag nog in actie tegen Eintracht Frankfurt (uit) en gaat bij een zege BVB op één punt voorbij.

Uitslagen Bundesliga zondag
FC Augsburg - VfB Stuttgart 0-1
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 0-1