Google buigt voor Getty

Google heeft het hoofd gebogen voor Getty Images. Sinds 15 februari is het niet meer mogelijk om bij het zoeken naar afbeeldingen de afbeelding in hoge resolutie te bekijken. Google heeft, na een conflict met Getty Images, besloten om de knop 'view this image' te verwijderen. Dit zou de gebruikers aan moeten sporen om de website waar de gezochte afbeelding gehost wordt, te bezoeken. 

Getty was verbolgen over de optie die Google bood, omdat het gebruikers toestond om op grote schaal afbeeldingen te downloaden zonder toestemming. Na het dreigement van Getty om dan maar hun afbeeldingen uit de zoekresultaten van Google te verwijderen, ging Google door de knieën. Daarnaast wordt er ook een duidelijkere waarschuwing weergegeven dat stockfoto's niet zomaar kostenloos gedownload mogen worden. 

Je kunt de foto's overigens nog wel bekijken door op de afbeelding met de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor 'open in nieuw venster/tabblad' of 'afbeelding opslaan als'. Dat zijn browserfuncties die losstaan van de website.

Update

Met deze plugin voor chrome zit de knop weer op de vertrouwde plek