Zweedse ijshockeyers na spannende strijd naar kwartfinales

Op het olympisch ijshockeytoernooi bij de mannen zijn alle groepswedstrijden gespeeld, en dus kan het speelschema voor de knock-outfase ingevuld worden. Zweden plaatste zich zondag rechtstreeks voor de kwartfinales, in een rechtstreeks duel met Finland.

Anton Lander bracht Zweden al vroeg op voorsprong, maar Joonas Kemppainen tekende voor de gelijkmaker. Ruim tien minuten voor het einde maakte Patrick Zackrisson de 2-1 en Finland koos volle bak de aanval, maar de Zweden profiteerden van de ontstane ruimte: Oscar Möller tikte de 3-1 binnen.

Canada was in de laatste wedstrijd in groep A met 4-0 te sterk voor de Zuid-Koreanen, die de groepsfase zoals verwacht met louter nederlagen afsluiten. Canada en Tsjechië plaatsten zich rechtstreeks voor de kwartfinales, net als Zweden en de Russen als winnaars van de andere groepen.

Dinsdag wordt de tussenronde gespeeld voor de overige vier plekken in de kwartfinales. De winnaars van Duitsland - Zwitserland spelen tegen Zweden, die van Finland - Zuid-Korea nemen het op tegen Canada. Slovenië - Noorwegen levert de tegenstander voor de Russen op en Tsjechië speelt tegen de winnaar van de VS - Slowakije.