Heerlijke NASCAR-finish: 0,0004 seconden verschil

Het is februari en dat betekent voor de liefhebbers van brandend rubber, ronkende motoren en volle bak actie op de baan maar één ding: NASCAR gaat beginnen! Zondag trapt het seizoen echt af met de legendarische Daytona 500, maar in de Xfinity Series - het niveau onder de topklasse - was het zaterdag al feest.

De race verliep allesbehalve soepel. De veelal jonge gasten wilden maar wat graag laten zien wat ze konden en dat resulteerde, zeker op de superspeedway van Daytona, tot de nodige crashes. De finish liet dan ook lang op zich wachten, want keer op keer moest men opnieuw beginnen met de overtime - de manier waarop men in de NASCAR probeert te vermijden dat een race door een crash geneutraliseerd eindigt.

Uiteindelijk lukte het dan toch om bij de finish te komen en dat leverde de nodige sensatie op. Elliott Sadler (#1) en Tyler Reddick (#9) vochten het uit tot op de allerlaatste meters, waarna het allerkleinste verschil ooit in de NASCAR gegeven werd: 0,0004 seconden. In de slowmotion is overigens wel duidelijk te zien dat Reddick inderdaad de winnaar was.

Vanaf 20.30 uur kunnen we op Ziggo Sport Racing genieten van de Daytona 500, wat altijd weer garant staat voor spektakel. Op het FOK!forum is het hele NASCAR-seizoen uiteraard ook te volgen, en wel hier.

In overtime ging het weer eens fout (Bron: YouTube)

De razendspannende finish van de race (Bron: YouTube)