Napoli maakt geen fout en passeert Juventus

Napoli heeft zondagmiddag een nipte zege geboekt op laagvlieger SPAL 2013. De thuisploeg had aan een vroege treffer voldoende voor de zege.

Napoli wist dat het zich geen puntenverlies kon veroorloven nadat Juventus eerder op de middag met 0-1 had gewonnen op bezoek bij Torino.

Vanaf de aftrap ging de thuisploeg op jacht naar de voorsprong tegen de nummer zeventien van de Serie A. In de vierde minuut raakte Lorenzo Insigne de paal, maar twee minuten later was het wel raak. Op aangeven van José María Callejón maakte Allan de 1-0. Ondanks een overwicht, slaagde Napoli er voor rust niet in om nogmaals te scoren.

Na 63 minuten dacht de ploeg van trainer Maurizio Sarri op 2-0 voorsprong te komen. Een treffer van Marek Hamsik werd echter na het inschakelen van de videoscheidsrechter afgekeurd. De zege van Napoli kwam in de slotfase niet meer in gevaar en daardoor staat de ploeg weer eerste in de Serie A met één punt voorsprong op Juventus.