Kristoff wint slotetappe Oman, Lutsenko eindwinnaar

Alexander Kristoff heeft de zesde en laatste etappe van de Ronde van Oman gewonnen. De Noor van UAE Emirates was in de massasprint te snel voor Bryan Coquard en Giacomo Nizzolo. Alexey Lutsenko zag zijn leiderstrui niet meer in gevaar komen in de laatste etappe.

Meteen na het startschot zouden Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen-Baloise), Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert), Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij) en Fabricio Ferrari (Caja Rural-Seguros RGA) vertrekken vanuit het peloton. Ze zouden een maximale voorsprong van meer dan vier minuten pakken op het peloton.

Met nog vijftig kilometer te gaan was de voorsprong gehalveerd, mede dankzij het werk van Dimension Data en Vital Concept. Op de laatste klim dertig kilometer van het einde zouden BMC en Katusha-Alpecin het tempo verhogen in het peloton, waardoor even het peloton in tweeën werd gesplitst. Lang zou dat niet duren en alles zou weer bij elkaar komen. Ondertussen werd Adam Blythe uit de koers gezet, hij zou onreglementair van fiets hebben gewisseld.

Doordat de voorsprong snel slonk tussen de kopgroep en het peloton zouden Cavagna en Ligthart ervandoor gaan. Met zijn tweeën zou ze hun voorsprong uitbouwen tot boven de minuut. De Nederlander en de Fransman werkten goed samen, maar voor Cavagna ging het toch niet hard genoeg en daarom liet hij Ligthart achter zich.

Met nog drie kilometer tot aan de finishlijn werd de Fransman van Quick-Step Floors bijgehaald door het peloton. In de massasprint die volgde maakte de Noor Kristoff het af. Coquard, die de eerste etappe had gewonnen, moest het nu doen met een tweede plaats. De Nederlander Floris Gerts kwam als tiende over de streep in de slotetappe. De eindoverwinning van Lutsenko kwam tijdens de laatste etappe niet meer in gevaar. Zijn ploeggenoot Miguel Angel Lopez eindigt op de tweede plek in het algemeen klassement, voor Gorka Izagirre.