Cocu: "Het is zwaar gestraft"

PSV verspeelde mede door een rode kaart van Hirving Lozano twee punten tegen Heerenveen. Phillip Cocu was het niet eens met de rode kaart.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor PSV. De ploeg stond na 43 minuten met 2-0 voor en de Eindhovenaren leken opnieuw op weg naar drie punten. Maar vlak voor rust kreeg Hirving Lozano een rode kaart, waardoor de tweede helft een ander spelbeeld opleverde. Heerenveen vocht zich terug tot 2-2, waardoor PSV genoegen moest nemen met een punt.

In een duel deelde Lozano een klap uit aan zijn tegenstander, waarna hij met een rode kaart bestraft werd. Cocu vond de beslissing wat overdreven. "Ik ben er honderd procent van overtuigd dat Lozano niet de intentie heeft om een klap uit te delen. Hij wil wegdraaien en wordt vastgehouden. Zijn hand komt in de nek van Woudenberg, en niet in zijn gezicht", vertelde Cocu na afloop tegenover NOS.

"Of ik boos ben op Lozano? Nee, eigenlijk niet. Het is zwaar gestraft. En het kost ons uiteindelijk twee punten", aldus Cocu, die laat weten dat Lozano zich schuldig voelt na zijn actie. "Hij heeft het gevoel dat hij de club heeft benadeeld, maar hij heeft ook het gevoel dat hem onrecht is aangedaan als speler."