Manchester United naar kwartfinales FA Cup

Manchester United gaat naar de volgende bekerronde door een zege op Huddersfield Town. Romelu Lukaku en de videoscheidsrechter speelden de hoofdrol.

De ploeg van José Mourinho opende de score al binnen enkele minuten toen Lukaku alleen op Jonas Lössl af kon gaan. De Belg hield een tegenstander van zich af en hij passeerde de keeper van Huddersfield met een bekeken schot in de korte hoek. Op slag van rust dacht United de score te verdubbelen.

Juan Mata omspeelde Lössl om te scoren na een pass van Ashley Young vanaf de rechterflank, maar de goal werd afgekeurd door arbiter Kevin Friend. Videoscheidsrechter Neil Swarbrick oordeelde namelijk dat Mata buitenspel stond, al stond de Spanjaard gewoon op één lijn met de laatste verdediger van Huddersfield Town.

Tien minuten na rust werd het alsnog 0-2. Lukaku werd de diepte ingestuurd door Alexis Sánchez en de spits maakte geen fout. Terence Kongolo werd bij de thuisploeg twintig minuten voor tijd gewisseld en in de slotfase mocht Rajiv van La Parra invallen. Hij kon niet voorkomen dat het bij 0-2 bleef.

Eerder op de dag plaatsten Southampton en Brighton & Hove Albion zich al voor de kwartfinales van de FA Cup, nadat Leicester City en Chelsea dat vrijdagavond al voor elkaar kregen. Swansea City moet op herhaling door een 0-0 gelijkspel bij Sheffield Wednesday. Tottenham Hotspur (Rochdale, uit) en Manchester City (Wigan Athletic, uit) komen zondag en maandag in actie.