Uitslag Vitesse - Excelsior

Vitesse heeft voor eigen publiek een dure nederlaag geleden tegen Excelsior. De bezoekers herstelden zich knap na een snelle tegentreffer.

Het duel in Arnhem was nog geen anderhalve minuut oud toen Vitesse al op voorsprong kwam. Bryan Linssen bediende Luc Castaignos, die met een mooie halve omhaal wist te scoren. Vitesse creëerde daarna nog wel wat gevaar, maar de gasten uit Rotterdam bleven overeind.

De thuisploeg kreeg halverwege de eerste helft een tegenvaller te verwerken toen Guram Kashia moest worden gewisseld. Na een botsing met Lorenzo Burnet had de aanvoerder een flinke bult boven zijn oog. Even later kon ook Burnet zelf niet verder. Vitesse leek met die 1-0 de rust te halen, maar vlak voor de onderbreking trok Hicham Faik de score gelijk met een fraaie knal.

Kort na rust voorkwam doelman Theo Zwarthoed dat Vitesse via Linssen opnieuw de leiding nam. Aan de andere kant miste Stanley Elbers even later een enorme kans om Excelsior op 1-2 te zetten. Keeper Remko Pasveer lag in de weg. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kreeg steeds meer controle en kwam in de tweede helft veel beter voor de dag.

Dat resulteerde na 66 minuten in de tweede goal van de bezoekers. Elbers miste opnieuw een grote kans, maar gelukkig voor hem was Mike van Duinen er op tijd bij om de rebound af te ronden. Vitesse drong daarna nog wel aan, maar Excelsior hield stand en staat nu elfde in de Eredivisie. De Arnhemmers blijven zevende.

Vitesse

1 - 2

Excelsior

 2' Castaignos    44' Faik
 66' v.Duinen
 
 Gele kaart: Oude Kotte, Serero, v.d.Werff, (Vitesse), v.Duinen, (Excelsior)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 15.432
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Dabo (Karavajev/62)
Kasjia (Oude Kotte/22)
v.d.Werff
Faye
Bruns
Serero
Mount
Beerens
Castaignos
Linssen (Foor/72)
  Zwarthoed
Karami
Mattheij
Faes
Burnet (García/36)
Faik
Fortes
Koolwijk
Elbers (Hadouir/90 3)
v.Duinen (Vermeulen/90)
Bruins