Zuinige zege van Barcelona in Baskenland

Barcelona heeft zaterdagmiddag geen fout gemaakt in La Liga. De ploeg van trainer Ernesto Valverde klopte Eibar.

Op bezoek bij de nummer zeven van La Liga opende Barcelona de score na zestien minuten, toen Luis Suarez na een prachtige pass van Lionel Messi de keeper van Eibar omspeelde: 0-1. De thuisploeg had daarvoor al een aardige kopkans gehad en na de treffer van Suarez schampte een poging van Fabián Orellano de lat boven Marc-André ter Stegen.

Barça kon de score verdubbelen toen Suarez opnieuw doelman Marko Dmitrovic voorbij ging. De oud-Ajacied legde af op Messi, die de paal raakte. Aan de andere kant bleef Eibar ook voor dreiging zorgen en een minuut of tien na rust verdween een inzet van Takashi Inui net naast het Catalaanse doel.

Halverwege de tweede helft moest de gastheer met tien man verder toen Orellano zijn tweede gele kaart kreeg. Via onder meer Messi creëerde Barcelona kansen om het duel te beslissen, maar het was Jordi Alba die dat uiteindelijk ook deed. Hij bepaalde de eindstand op 0-2.

Door de zege heeft Barcelona nu tien punten voorsprong op Atlético Madrid. De concurrent neemt het zondag op tegen Athletic Club Bilbao (thuis). Het elftal van Valverde kan zich nu richten op de Champions League-uitwedstrijd van komende dinsdag tegen Chelsea.