AS Roma wint weer dankzij jonge Turk

AS Roma heeft mede door een doelpunt van Cengiz Ünder een overwinning behaald bij Udinese. De 20-jarige Turk is de laatste weken op dreef.

Na een beginfase waarin het spel op en neer ging, probeerde Roma het initiatief te nemen en Ünder was na 24 minuten gevaarlijk met een schot dat werd gekeerd door de keeper van Udinese. Ook Stephan El Shaarawy zorgde voor dreiging; zijn inzet miste het doel maar net. Cengiz liet zich vervolgens opnieuw zien en dit keer probeerde hij het met een mooie omhaal.

Kort na rust moest doelman Alisson voorkomen dat Udinese de leiding nam. De Braziliaan hield Stipe Perica van scoren af. Nadat El Shaarawy en Dzeko aardige mogelijkheden hadden gekregen, kwam Roma na 70 minuten eindelijk op voorsprong. Cengiz Ünder knalde met links vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Het was voor de jongeling al zijn vierde goal in de laatste drie duels.

In het laatste kwartier kwam Kevin Strootman in het veld voor Daniele De Rossi en met de Nederlander in de ploeg trok Roma de zege over de streep. Nadat Alisson de gasten weer op de been hield, werd het in de slotminuten zelfs nog 0-2. Diego Perotti rondde af na een pass van Radja Nainggolan.

AS Roma bezet nu de derde plek in de Serie A, al kan Internazionale de Romeinen zaterdagavond weer op één punt voorbijgaan. Het gat tussen Roma en nummer vijf Lazio, dat maandag Hellas Verona ontvangt, is vier punten.