Willems: "Ik ben al vijf kilo afgevallen"

Jetro Willems begon goed bij Eintracht Frankfurt, maar is inmiddels zijn basisplaats kwijt. De linksback maakt zich geen zorgen over de situatie.

"Het is aan mij om het beter te doen dan mijn concurrent", vertelt hij in gesprek met BILD. "Ik ben een geduldig persoon, mijn tijd komt nog wel. Het is voor mij niet belangrijk om wat voor reden ik op de bank beland ben. Ik heb al twintig wedstrijden gespeeld in een nieuw land, met een nieuw team. Dat is iets waar ik al tevreden mee kan zijn."

BILD suggereert dat hij spiermassa zou moeten verliezen, maar volgens Willems is dat geen optie. "Mijn spieren zijn juist mijn kracht. Daarnaast ben ik al vijf kilo afgevallen. Als ik nog meer zou verliezen, zou ik geen kracht meer overhouden. Door het harde trainen en de wedstrijden ben ik afgevallen. Er wordt hier harder gelopen dan in Nederland, ik moet me nog altijd aanpassen."

Willems blijft ondanks zijn plek op de reservebank rustig. "Ik denk dat het goed is dat de trainer meer van mij verwacht, want dat betekent dat ik ook meer kan. Ik ben ook de verdediger die de meest kansen heeft gecreëerd, dat is ook niet slecht."